Policista v civilu zasahoval proti chodci na červenou, ten skončil na zemi

Že náš stát vytváří prostředí, v němž se krásně pracovně daří všem sviním, které chtějí někoho buzerovat a šikanovat skrze svojí pozici, formální autoritu a funkci, to je bohužel smutná pravda. S politikou ANO a ČSSD bude tento trend bohužel ještě narůstat. Máme už docela blízko k době, kdy za komunistů, kdo měl správnou funkci vám mohl vlastně docela solidně zničit život třeba jen proto, že se vám na vás či vašich blízkých něco nelíbilo.

Tito zakomplexování jedinci, když se potom dopustí nějaké absurdity, mají bohužel za sebou dost paragrafů i kolegů, kteří se jich zastanou a dají jim za pravdu. “Ano, konal jsem dle zákona,” může potom tvrdit dotyčná úřední osoba a v klidu dál pokračovat ve své funkci – člověka, který spíše škodí, než-li pomáhá. Tak jako někteří bachaři z dob komunismu či nacismu omlouvají bití a chování se ke svým vězňům s tím, že nedělali nic, co by se příčilo zákonům té doby nebo alespoň běžné praxi.

Dneska mě nepotěšil článek o tom, že v Pardubicích policista v civilu zasahoval proti člověku přecházejícímu na červenou a skončilo to tím, že jej tento policista zaklekl  a muž skončil ležící na dlažbě – viz tento článek: – http://pardubice.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A150414_161128_pardubice-zpravy_msv

O co šlo? Policista chtěl zastavit muže jdoucího na červenou, následně vznikl spor, jakým způsobem tento prohřešek řešit. Muž chtěl vidět doklady o tom, že dotyčný je opravdu policista, ten mu je sice na chvíli ukázal, ale když se muž dožadoval o opětovné ukázání dokladů, policistu to zřejmě ještě více nasralo a přikročil k mnohem brutálnějšímu postupu, kterému se lidově říká “donucovací prostředky”, muž skončil zakleknutý na dlažbě.

Dle videa mi to spíše přijde, že policista byl zbytečně horlivý, řešil naprosto absurdně něco, co by mohl přejít či nechat být, … samozřejmě, že má oporu v zákonech a soudruzi ve službě se jej jistě zastanou, možná se jeho nasazení na konec zastane i ministr vnitra, ale opravdu si tohle chceme platit ze svých daní? A opravdu chceme směřovat do stavu, kdy takovýto postup policie budeme brát jako standardní?

1 komentář u „Policista v civilu zasahoval proti chodci na červenou, ten skončil na zemi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *