Klidné Vánoce snad po dvaceti letech

Když nad tím tak přemýšlím, mám po dlouhé době celkem klidné Vánoce. Každý rok celý prosinec někde prodávám se stánkem, vloni jsem prodával i 24. prosince, což je v podstatě každodenní řehole od rána třeba do 21 hodin, než člověk dojede domů, vysílen ze zimy, deště, nevyspání i práce. Když sem přijel domů, následovalo řešení objednávek z eshopů třeba do půlnoci, někdy i do jedný do rána. A když sem neřešil objednávky, balil sem dárky nebo dělal účetnictví. Poté, když se nějaká ta noční práce udělala, následoval rychlej tvrdej spánek, budík a znovu. Zkuste si to třeba 20x po sobě, zaručuju vám že bez každoročního tréninku zkolabujete.

Když se to pak na konci všechno 24tého prosince odvezlo domů, nepřišel žádný odpočinek. Bylo 24.týho, dojeli příbuzní, brácha z Vídně, takže dárky, párty, pohádka a pak se šlo někam do hospody, protože na svátky taky přijeli kamarádi a bylo potřeba to všechno probrat:) No a pak se další dny navštívili příbuzní, tím myšleno především moje babička, jel sem se podívat do Prahy, často sem i navštívil i nějaký vánoční cirkus v Německu, Štěpánská zábava, Silvestr, oslava nového roku a několik různých návštěv a párty s kamarády či známými, které jsem třeba rok neviděl. No a odfrkl jsem si vždy až někdy kolem pátého ledna, přičemž do kupy se dával až do března.

Letos je klid, sem snad po dvaceti letech na Vánoce (a celý prosinec) doma, nikam nechodím, maximálně nějaká ta procházka venku. Trhy nebyly. Mám čas hrát hry, vyspat se. Ještě se trošku detoxikovat a bude fajn (y)