Požírač – hra od Davida Havlíčka

Nedávno jsem tu tak nějak slíbil, že zde začnu retrospektivně vytahovat své staré počítačové hry a programy.  Měl jsem totiž nějaký záchvat nostalgie a začal jsem se hrabat ve své skoro už zapomenuté tvorbě z let dávno minulých. Nejprve jsem představil hru MicroTris a dnes bych vám chtěl ukázat jinou svou jednoduchou gamesku s názvem Požírač, kterou jsem začal dělat na přelomu let 2000 a 2001 ve Visual Basicu. Bydlel jsem tehdy v Jihlavě, měl jsem se připravovat na přijímačky na střední školu, což mě pochopitelně vůbec nezajímalo a nebavilo, a tak jsem místo toho dělal hry a programy.

Dochoval se z toho herní freewarový produkt Požírač, který jsem i dokončil. Jedná se o jednoduchou gamesku, v níž ovládáte neustále se pohybující smajlík, který nesmí narazit do zdi ani okraje obrazovky. Přitom tento smajlík musí vysbírat všechna vajíčka na obrazovce, pokud se vám to povede, pokračujete do dalšího levelu.

pozirac1

Vzpomínám si ještě, že jsem chtěl tehdy vytvořit kvalitního hada ve stylu her Snakes (ovlivnil mě rovněž hodně kvalitní, ale dnes již zapomenutý český remake s úplně stejným názvem Snakes), ale jelikož to byl moc rozsáhlý projekt, záhy sem si ho významně zjednodušil a tak vlastně začal vznikat Požírač.

pozirac2

Nikde, pokud vím, se to ve hře nezmiňuje, ale když v menu gamesy Požírač stlačíte písmeno E, zapnete si editor, v němž si můžete vytvářet vlastní levely do hry.

pozirac3

O hře se psalo i v dobovém internetovém netisku… ( i když nepříliš lichotivě):
http://www.freegame.cz/hry-ke-stazeni/zdarma/arkady/pozirac/11054

pozirac4

No a kdyby jste měli zájem si hru vyzkoušet, tady je ke stažení …

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *